Tebeşirlerin tozlu ve tozsuz olmak üzere ikiye ayrıldığını anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Görkem Astarcıoğlu ise tozsuz tebeşirin yaygın olarak kullanılmasıyla etrafa saçılan toz miktarının azaldığını belirterek, “Tebeşirin hammaddesi kalsiyum karbonattır. Bu da genellikle doğada kayaların üzerinden elde ediliyor. Ama doğal olarak yumurta kabuklarında, sümüklü böceklerin dış katmanında, incide bulunan bir madde. Fakat kayaların üzerinden toplandığında kalsiyum karbonata bazen alüminyum, silikon, manganez gibi farklı ürünler de karışabiliyor. Onların bir arada durabilmesi için bazı doğal yapıştırıcı maddeler de ekliyorlar. Bazen kazain ekliyorlar. Kazain süt proteinidir. Süt alerjisi olan çocuklar için bunların akciğerlerden alınması tehlikeli olabilir” dedi.

Haberin devamını okumak için tıklayınız…